Keskusta ei pärjää vaaleissa ilman nuoria

Ensi vuoden huhtikuussa järjestetään seuraavat eduskuntavaalit, kuten monet ovat varmasti panneet merkille. Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa ehdokkaiden yleinen keski-ikä oli 46,9 ja keskustalla vastaavasti ehdokkaiden keski-ikä oli 45,7. Olemme siis olleet viime vaaleissa keskiarvoa nuoremmalla listalla liikkeellä ja samaan meidän täytyy pystyä tälläkin kertaa. Nuoret ehdokkaat keskustan listalla eduskuntavaaleissa innostavat varmasti esimerkillään uusia nuoria keskustan toimintaan tulevaisuutta varten.

Tulevissa vaaleissa keskustalta jää paljon politiikan konkareita pois listalta, tätä tyhjiötä täyttämään tarvitsemmekin nuoria ja tuoreita kasvoja. Nämä nuoret ehdokkaat ovat varmasti intoa täynnä päästessään tekemään vaalityötä itsensä ja puolueen eteen, vaikka paukkupakkasilla. Tämä on varmasti myös kentällä kaivattua piristävää ilmapiiriä, jota tarvitsemme, jotta saamme hyvän tuloksen.

Tällä hetkellä monin paikoin piirien ehdokasasettelu on kaikkein kiivaimmillaan, johon mahtuvat myös nuoret mukaan. Nuorten äänestysprosentti on tupannut olemaan matala vaaleissa ja tähänkin nuoret ehdokkaat voivat olla ratkaisu. Mikä innostaisikaan nuoria äänestämään paremmin kuin itsensä kaltainen ehdokas? Kannustankin siis kaikkia piirejä huomioimaan nuorenne ehdokasasettelussanne, sillä se on tulevaisuuden teko tälle kansanliikkeelle.

Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Suomenmaassa 24.5.2022

Lue seuraavaksi

EtusivuUutisetKeskusta ei pärjää vaaleissa ilman nuoria